Cremefylld kycklingfilé inlindat i bacon

Serverar: 2 portioner

God fyllig kyckling, perfekt middagstips till partnern eller till kompisfest? Enkelt att laga

Ingredienser

  • 2 st stora kycklingfiléer
  • 8 st baconskivor
  • 0,5 burk creme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 krm Timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk stark chilisås
  • Sås
  • 1 st hönsbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 burk creme fraiche
  • 4 krm curry
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • Tillbehör
  • 1 knippe grön sallad
  • 1 st skivad rödlök
  • 4 dl ris eller en påse klyftpotatis (serveras då med bearneisesås)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Skär en djup skåra i sidan på filéerna. 3. Pressa vitlöken och blanda ihop vitlök, timjan, cremefraiche, chilisås och dijonsenapen i en liten bunke. 4. Klicka sedan i en lagom mängd av röran i skåran och fyll ut hela skåran till kanterna. 5. Linda filéerna i baconskivorna så att de blir helt täckta. 6. Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och låt stå i ugn ca 30-40 minuter. 7. Sås: Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. 8. Lägg i curry, salt, peppar och resten av cremefraichen, och låt sjuda på svag värme. 9. Koka riset i en kastrull efter beskrivning på förpackningen, eller stek klyftpotatisen i stekpanna. Serveras sedan tillsammans med sallad och rödlöksskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    trampolin 16 mars 2008

    Det här blev gott :)

    DanLun 19 april 2008

    Lysande gott!! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben