Cupcake fylld med rårörda hallon och päronkonjakfrosting

Serverar: 10-12 portioner

Smaksensation.

Ingredienser

  • Muffins
  • 125 g smör
  • 125 g strösocker
  • 2 ägg
  • 125 g extra fint vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning
  • 150-200 g hallon, frysta eller färska
  • Frosting
  • 60 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk päronkonjak
  • 100 g philadelphiaost
  • Ev garnering
  • Strössel
  • Blommor av sugarpaste
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Knäck i äggen och blanda ner mjölet och mjölken. Rör till en fin smet. Fördela smeten i 10-12 muffinsformar. Grädda i ugnen i 190 grader i 12-15 minuter. Ställ de färdiga muffinsarna på ett galler för att kallna. Ta en vass kniv och skär ut en kon i mitten. Rör de nu tinade hallonen till en kompott och fyll hålet i mitten med bären. Lägg sedan på konen igen.
    2. Frostingen: Vispa smör och siktat socker och päronkonjaken till en jämn smet. Vispa till sist ner philadelphian. Färga gärna frostingen med lite ljusgrön geléfärg. Spritsa frostingen på den kalla muffinsen. Se till att frostingen är lagom kall. När du tar upp en klick ska spetsen inte böja sig. Gör den det får du ställa frostingen i kylskåpet en liten stund. Dekorera gärna muffinsen med blommor av sugarpaste eller lite skojigt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben