Cupcake med nougatfyllning och citronglasyr

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt goda och fina. Verkligen att rekommendera om man vill styla för gästerna.

Ingredienser

  • Cupecake
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 55 g nougat
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumstemp
  • 1½ dl florsocker
  • ½ citron, finrivet skal
  • 2-4 droppar gul karamellfärg
  • Garnering
  • Strössel
  • ev. sp-dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smör i en kastrull.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten. Placera ut dubbla pappersformar på en plåt eller enkla pappersformar i silikon-muffinsformar.
    3. Fyll formarna med smet tills det återstår ca 1 cm av kanten. Skär nougaten i 12 bitar och tryck ner en bit i varje muffins, så att den helt försvinner.
    4. Grädda 15 minuter, tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskal och hushållsfärg.
    5. Vispa till en jämn glasyr med elvisp och spritsa på muffinsen. Garnera med strössel och ev. sp-dekorationer.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eleenn 26 juli 2011

    Mm..Det låter gott !måste prövas! =}

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben