Cupcakes med smörfrosting

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Hej! Jag heter Kevin Wendby och är 17 år. Jag har passion för matlagning och kakbak. Jag älskar att komponera egna recept så de recept som kommer upp är mina egna. Ange gärna min sida och mig som källa till receptet om det lämnas ut. Tack! :) OBS!!! Den rosa färgen kommer ifrån rödbetssaft.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör
  • Frosting
  • 75-100 g smör
  • c:a 150 g florsocker
  • 2 msk rödbetssaft
  • Ca 1 msk vatten (eller mindre)
  • Instruktioner

    1. Cupcakes: Sätt på ugnen på 175 grader varmluftsugn, eller 195-200 grader i vanlig ugn. Smält smöret. blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. I en annan skål vispar ni sockret, äggen och vaniljsockret poröst. Häll i mjölken och smöret, blanda. Rör sedan ner mjöl-blandningnen i smeten och lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt. klicka i smeten. In i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, till de är torra inuti. Stickan du provar om de är torra, bör vara torr den med, när du dragit ut den.
    2. Smörfrosting: Häll florsockret i en skål, fördela sedan de rumstempererade smöret med fingrarna. Blanda med en träslev, häll i rödbetssaften och kanske lite vatten. Blanda, låt stå i kylskåp c:a 5-10 minuter, spritsa ut frostingen på cupcakesen, ställ in i kylskåpet tills servering. Smaklig måltid.
    3. Vill du se någon annan göra just cupecakes, gå gärna in på Spisglädjes blogg: www.spisgladje.blogspot.com (video om detta kommer inom ett par dagar)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emillovisa 31 mars 2013

    Verkar vara ett bra recept där alla ingredienser finns hemma.Jag och mitt barnbarn ska baka de här kakorna. 1dl florsocker motsvarar 60g, blir 2½ dl florsocker i recepet. Ger dig 4 i betyg innan vi bakat dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben