Cupcakes med variation

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Jag kan då säga att cupcakesen var vädligt goda i alla fall. Perfekt konsistens och jätte saftiga. Jag gjorde några med mandelmassa, ljuschoklad, kokos, hasselnötter och vitchoklad och alla blev faktiskit vädligt goda. Och inte sådär sliskigt söta, eftersom jag hade i en massa citron i smeten och i frostingen.

Ingredienser

  • Muffinssmeten
  • 300 g margarin
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsoccker
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl mjöl
  • 3/4 dl mjölk
  • ca ½ dl saft från 1 citron
  • Frostning
  • 60 g margarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Citronsaft efter smak
  • Instruktioner

    1. Muffinssmeten: Rör smör och socker vitt och krämigt. Ha sedan ner äggen, ett i taget. Blanda i vaniljsockret, mjölken och citronsaften. Blanda sedan bakpulver och mjöl i en skål brevid, och rör sedan försiktigt ner det i resten av blandningen.
    2. Klicka i smeten i formarna, ca 3/4. Ha sedan ner smaksättningarna och tryck till med en sked eller gaffel. Vad du nu är sugen på, tex. bär, frukt, olika sorters choklad, nötter, mandelmassa mm. Grädda mitten av ugnen ca 15-20 min, 200 grader.
    3. Frosting: Rör allting krämigt och bre sedan på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera efter fantasin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben