cupcakes salt´n pepper

En ovanlig choklad cupcake, fylld med chilichokladgrädde och med en liten chock i form av saltad knäck.

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 50 g vit choklad
  • ½ tsk chiliflingor
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl socker
  • 1 dl olja
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk grädde
  • 2 msk sirap
  • 2 msk strösocker
  • 1 nypa Rosa Himalaya salt
  • Instruktioner

    1. Ger 12 cupcakes
    2. Hacka och smält ner vit choklad och chiliflingor i en bunke. Hacka soch smält ner den mörka chokladen i en annan bunke. Häll 1 dl grädde över den vita chokladen och 4 dl över den mörka. Vispa fluffigt som vanlig grädde. Ställ kallt i kylen.
    3. Värm ugnen till 175 grader.
    4. Blanda samman mjöl,kakao, bakpulver och salt i en bunke. Vispa samman socker, olja, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten. Häll till sist ner mjölken.
    5. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    6. Blanda socker, sirap och grädde i en microsäker skål och micra på full effekt i ca 2 minuter ( en minut i taget ) rör om då och då. Bred ut knäcken på bakplåtspapper, och smula över Himalayasalt. När knäcken stelnat smular du den i mindre bitar.
    7. Skär toppen av muffinsen och fyll dem med vit chokladgrädde. Sätt tillbaka toppen och klicka eller spritsa den mörka chokladgrädden ovanpå. Dekorera med den salta knäcken och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben