Curry- och lammfärssoppa

Serverar: 2 portioner

Igår hjälpte jag min mamma att städa på vinden...och i tidningen Husmodern nr 48 från 1976 hittade jag det här receptet...Idag 2010-01-07 kokade jag soppan...en god och välsmakande soppa är det!

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 purjolökar
  • 4-5 tsk curry eller efter smak
  • ½ krm vitlökspulver
  • 1 liter buljong från tärning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket sommargrönsaker, wokgrönsaker eller grönsaker du tycker om, 450 g
  • Instruktioner

    1. Bryn lammfärsen i en gjutjärnsgryta. Strimla purjolöken och låt den bryna med lammfärsen. Rör ner curryn. Rör omkring ordentligt så curryn blir lite brynt.
    2. Om du vill att soppan ska vara lite tjockare i konsistensen, koka med några potatisar i små tärningar. Häll i buljongen. Koka upp och låt koka sakta i ca 10 min. Lägg i grönsakerna. Låt soppan koka i ca 5 minuter till.
    3. Servera genast soppan med strimlad purjo och bröd att doppa i soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben