Curry och paprikagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Väl värd att prova

Ingredienser

  • 600 g grytbitar eller fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 banan
  • Såsen
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl buljong
  • 100 g mjuk paprikaost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar, fräs och efterstek dem. Skär purjon och paprikan i bitar och fräs hastigt. Lägg köttet i en smord form, häll grönsaksfräset över och skiva bananen överst.
    2. Såsen: Fräs smör, curry och paprikapulver i en kastrull, rör ned mjöl och späd med buljongen och grädden. Koka några minuter. Ta av kastrullen från värmen, rör i paprikaosten och rör tills såsen är slät.
    3. Häll såsen över gratängformen och gratinera i 200 grader i ca 15 min.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben