Curry och tonfiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lämpligt om man har lite överbliven pasta.

Ingredienser

  • 100 g gul lök finhackad
  • 2 klyftor vitlök pressad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g squash i skivor
  • 1 tsk curry
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 300 g tonfisk i vatten
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • 40 g 17%-ig ost riven
  • Salt
  • Peppar
  • 240 g pasta
  • 400 g tomater i skivor
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka pastan. Skölj den snabbt i ett durkslag. Lägg pastan i en ugnsfast form.
    2. Fräs löken i olivolja i en gryta. Tillsätt squashen och låt den fräsa med i någon minut. Rör ner curry, tomatkross och socker. Låt såsen småkoka i 10 minuter. Vänd ner avrunnen tonfisk i tomatsåsen.
    3. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet. Se till så att det smälter samman med fettet. Tillsätt mjölken och låt såsen koka under omrörning i minst 5 minuter. Avsluta med ost, salt och peppar. Häll tonfiskröran och ostsås på spagettin Stek i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med tomatskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben