Currybiffar med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g finmalen viltfärs
  • 1/2 dl finriven gul lök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • Tomatsalsa
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl hackad svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda färsen med lök, crème fraiche, ägg, vitlök och kryddorna. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör i medelvarm stekpanna 3–5 minuter. Blanda tomatkross och hackade oliver i en kastrull. Hacka basilikabladen. Tillsätt olja, fond och tomatpuré. Pressa i vitlöken och blanda i basilikan. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben