Currydoftande gryta med karré

Serverar: 4 portioner

Har testat det här receptet från Hemmets idag. Härlig krämig gryta med smak av mild cyrry och kryddblandning garam masala

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré
  • ½ msk mild curry
  • 1 tsk salt
  • 1 dl steksky
  • Ev 1 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • 3 morötter i slantar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mango chutney
  • 2 msk hackad persilja
  • Ev 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn strimlorna i omgångar i olja i en stekpanna tillsammans med curry. Lägg bitarna i en gryta. Salta. Skölj ur pannan med 1 dl vatten och häll stekskyn i grytan.
    2. Tillsätt garam masala och kokosmjölken. Låt grytan sjuda 20 minuter. Fick sjuda längre för mig ca 30 till 35 minuter. Lägg i morötterna efter halva tiden.
    3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och rör ner redningen tillsammans med mango chutney och persiljan. Låt grytan koka några minuter under omrörning. Jag la i 2 dl matgrädde för mer såsighet på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 10 februari 2013

    Jag tog lite mer curry är en smaksak o salt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben