Currygryta och glass med chokladsås

Serverar: 6 portioner

Favoritgryta både för barn och vuxna. Tillbehören serveras vid sidan om, så att var och en får ta för sig av dem. Börja med att göra chokladsåsen och kyl den. Sätt på riset. Gör grytan och lägg upp tillbehören. Vill du förbereda? Grytan och chokladsåsen kan göras helt klara i förväg. Alla tillbehör utom bananerna kan läggas upp och förvaras under plastfolie. Bananerna blir mörka och fula om de skärs upp i förväg. Sedan återstår bara att koka ris.

Ingredienser

  • Currygryta med plock
  • 900 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • Tillbehör
  • Ris
  • Tärnade paprika i olika färger
  • Skivade bananer
  • Jordnötter
  • Russin
  • Kokosflingor
  • Mango chutney
  • Glass med chokladsås
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 paket hallon (200 g) , eller 2 bananer
  • 1/2 påse maränger
  • Chokladsås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den koka några minuter tills den är blank och lagom tjock. Låt kallna. Den tjocknar mer när den kallnar.
    2. Varva glass, chokladsås, skivade bananer och maränger

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben