Currykokt kyckling.

Serverar: 4 portioner

Smakade detta hos en vän. Jättegott. Hon kom inte ihåg var hon fått receptet ifrån, men jag skriver in det, för jag måste prova att göra det själv.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilè
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 msk curry
  • 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 200 g blandade grönsaker, wokgrönsaker går bra
  • 2 dl grädde
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar, efter behag. Skala och hacka löken. Dela äpplet i klyftor och ta bort kärnhus, skalet kan vara kvar. (Jag tar nog bort skalet också) Skär sedan äppelklyftorna i bitar. Fräs bitar av lök och äpple med olja i kastrull. Pudra över curry och rör om. Tillsätt vatten och koka upp. Lägg ner kycklingbitarna samt tillsätt kycklingfond, den senare tillför salt så det räcker. Låt kycklingen sjuda under lock cirka 20 minuter. Tillsätt grädde och blanda i grönsakerna. Koka upp och red lätt med maizena lätt i vatten. Låt grytan koka upp och sjuda i cirka 10 minuter till eller tills grönsakerna känns klara. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera kokt ris till, och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gottgris 16 februari 2010

    kanongott, hade potatis till - passar säkert till pasta också.

    Cassiopeya 10 april 2014

    Jättegod trots att jag gjorde utan äpple! Hade "bara" broccoli i förutom kyckling. Verkligen jättegott och enkelt. En ny vardagsfavorit. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben