Smakade detta hos en vän.
Jättegott.
Hon kom inte ihåg var hon fått receptet ifrån, men jag skriver in det, för jag måste prova att göra det själv.
Ingredienser
500 g kycklingfilè
1 msk rapsolja
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 msk curry
4 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
200 g blandade grönsaker, wokgrönsaker går bra
2 dl grädde
Maizena till redning
Salt
Peppar
Olja
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar, efter behag.
Skala och hacka löken.
Dela äpplet i klyftor och ta bort kärnhus, skalet kan vara kvar. (Jag tar nog bort skalet också)
Skär sedan äppelklyftorna i bitar.
Fräs bitar av lök och äpple med olja i kastrull.
Pudra över curry och rör om.
Tillsätt vatten och koka upp.
Lägg ner kycklingbitarna samt tillsätt kycklingfond, den senare tillför salt så det räcker.
Låt kycklingen sjuda under lock cirka 20 minuter.
Tillsätt grädde och blanda i grönsakerna.
Koka upp och red lätt med maizena lätt i vatten.
Låt grytan koka upp och sjuda i cirka 10 minuter till eller tills grönsakerna känns klara.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera kokt ris till, och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (2)
kanongott, hade potatis till - passar säkert till pasta också.
Jättegod trots att jag gjorde utan äpple! Hade "bara" broccoli i förutom kyckling. Verkligen jättegott och enkelt. En ny vardagsfavorit. Tack!