Currykryddad fisksoppa med nybakade ostmuffins

Serverar: 4 portioner

Lättlagad fisksoppa

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 purjolök
  • 1 msk curry
  • 1/2 - 1 krm kajennpeppar
  • 10 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • Ostmuffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 40 g valnötter
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med soppan: Kärna ur paprikan. Skala auberginen. Ansa purjolöken. Skär allt i små bitar. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter i en gryta. Tillsätt curry, kajennpeppar, vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka ca 5 minuter. Skär fisken i ganska stora tärningar. Lägg ner dem i soppan. Låt soppan koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig, 3-5 minuter. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud ostmuffins till.
    2. Ostmuffins: Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Tillsätt äggen och arbeta in dem i mjölet. Tillsätt olivolja och mjölk, lite i taget under omrörning till en jämn smet. Grovhacka nötterna, tärna tomaterna och rör ner det i smeten tillsammans med riven ost. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben