Curryräkor i chilisås

Serverar: 4 portioner

Det här är en snabblagad rätt som passar bra när du vill äta något festligt snabbt. Ris eller nudlar är gott att servera till.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 morötter
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 1 msk chilisås
  • ½ dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • ½ dl vatten
  • Olja till stekning
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala och skiva morot och palsternacka, kärna ur och strimla paprikorna och skala och strimla schalottenlöken.
    2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin, pressa i vitlök. Låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av såsen.
    3. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att det kokar. Tillsätt chilisås och krydda med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben