Currysås med grädde

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

God sås som passar till kyckling m.m. För en magrare variant kan man byta ut grädden mot matlagningsgrädde och tillsätta maizenaredning för att få såsen tjock.

Ingredienser

  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1-2 msk mjöl
  • 3 dl grädde
  • ½-1 msk curry (eller efter smak)
  • 1-2 msk kalvfond (eller 1 buljongtärning)
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Smält smöret/margarinet i pannan och bryn curryn i ca 1-2 minuter för att få fram smaken.
    2. Skala och finhacka vitlök och schalottenlöken, lägg i pannan- Rör i mjölet när löken blivit mjuk, tillsätt sedan grädden, buljongen, och sojan. Koka tills såsen får önskad tjocklek.
    3. Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
    4. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben