Currysås till friterade skaldjur eller Kyckling

Serverar: 4 portioner

En mkt god currysås,Påminner mkt om Kina restaurangens.

Ingredienser

  • 1 gul finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk curry
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl kelda kokos
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 msk äpplemos
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk fisksås
  • Fiskfond efter smak
  • Eventuellt Maizena redning
  • Instruktioner

    Bryn lök,vitök,curry i smöret och oljan. Mixa detta om du vill ha en slät fin sås. Häll i Kelda kokos,sambal olek,äpplemos,farinsocker,fisksås,fond. Red eventuellt av med Maizena till önskad konsistens låt småputtra ca 15minuter smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben