Currysoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 tsk curry
  • 2 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 lime
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i småbitar, bryn i matfett och lägg över i gryta.
    2. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Låt curryn fräsa utan att få färg och tillsätt den till grytan. Skär potatisarna i klyftor och morötterna och sellerin i stavar. Låt dem också fräsa i grytan.
    3. Späd med 6 dl buljong och kokosmjölk. Krydda med salt och sambal oelek och låt småkoka i 15 minuter.
    4. Tillsätt limesaften och salladslöken när det är färdigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben