Dadlar i kryddig lammfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en underbar lite sötare lammfärs, som tilltalar alla matälskare

Ingredienser

  • 12 dadlar
  • 1 dl ströbröd
  • 0,75 dl mjölk
  • 2/3 tsk timjan eller färsk
  • 2/3 tsk rosmarin eller färsk
  • 400 g lammfärs
  • 2 krm kryddpeppar, nystött
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chiliflingor (krossad torkad chili)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbrödet med mjölk. Låt stå och dra 10 minuter.
    2. Snitta dadlarna på längden och peta ut kärnorna. Stöt timjan och rosmarin lätt i mortel.
    3. Arbeta samman alla ingredienser till färsen med smulblandningen. Pressa ner vitlöksklyftorna. Arbeta smeten ordentligt så att den blir smidig, annars kommer den att spricka när du steker dadlarna.
    4. Tvätta händerna, torka och olja in dem lätt. Dela upp smeten i tolv klickar. Rulla till bollar, platta ut tunt och lägg en dadel på varje rundel. Vik rundlarna runt dadeln och foga samman noga.
    5. Värm ugnen till 150°C.
    6. Hetta upp smör i en panna tills det tystnar och blivit ljusbrunt. Lägg ner de färserade dadlarna och bryn försiktigt runt om. Lägg upp på ett ugnsfast fat och låt dadlarna bli färdiga i ugnen 8–12 minuter. Servera gärna med stekt ris eller pasta och enkel tomatsallad

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben