Dagmars blåbärspaj med kokostäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ännu ett ICA-Kuriren-recept, och nu har jag dessutom begripit (tack vare hjälpsamma medlemmar i klubben) hur man laddar ned bilder till recepten!

Ingredienser

  • 1 msk potatismjöl
  • 600 g blåbär, gärna frysta
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 dl kokosflingor
  • Till formen
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter, och strö potatismjölet över smöret. Fyll formen med blåbären, frysta eller tinade. Strö över sockret.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk och kokos och fördela det över bären. Grädda i 200° ca 30 minuter eller tills smeten blir gyllenbrun.
    3. Servera gärna med vispad grädde eller fluffig vaniljsås.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (1)

    Heisjo 6 februari 2009

    Väldigt snabbt och enkelt. Ganska gott men jag saknade tuggmotstånd, tex en digestivebotten eller liknande tror jag hade förhöjt rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben