Daimchokladkaka med digestive

Mycket god.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 25 g osaltat smör
  • Kaka
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt kaffe
  • 50 g grovt hackad daim
  • Instruktioner

    1. Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 10 minuter.
    2. Smält matfett och ställ det åt sidan. Rör snabbt ihop ägg, socker, kakao, salt och mjöl med en slev. Tillsätt matfett, kaffe och den hackade chokladen.
    3. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    edelbro 24 november 2011

    Låter jättegott! Undrar bara om kakan går att frysa eller blir botten geggig då?

    Mija74 24 november 2011

    Vet ej om den går att frysa, har ej provat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben