Daimkakor

Serverar: 55 portioner

Stora, frestande och jättegoda småbröd.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 2 dl råsocker strö
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 150 g nötter
  • 150 g Daimkulor eller bitar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjölet med råsocker, strösocker, vaniljsocker, bikarbonat och salt. 2. Rör det rumsvarma matfettet poröst tillsammans med äggen. 3. Rör ner mjölblandningen i matfettet och rör så att allt blandas och degen inte känns för kladdig. Tillsätt då lite mera vetemjöl. 4. Hacka nötterna ganska grovt och arbeta in dem i degen tillsammans med Daim. 5. Rulla ut degen till ca 5 cm tjocka längder och lägg dem kallt ca 1 timme. 6. Skär längderna i bitar och platta till dem lite. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar ganska glest. 7. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg. Förvara dem torrt och svalt.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    Maripoosa 18 april 2008

    Enkla och goda kakor :) Hade dock velat ha dem mer mjuka och sega.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben