Linneas Daimkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Söt och naggande god kaka för lata sommardagar.

Ingredienser

  • 1 dubbel daim
  • 3dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljust Muscovadoråsocker
  • 1 msk sirap
  • ½ dl kokos
  • 1 tsk bikarbonat
  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Hacka daimen. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda sist i Daimen.
    2. Gör en rulle av degen ca 6 cm i diameter. Lägg rullen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Skär rullen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåt och grädda i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annras 8 juli 2008

    Jag bakade dessa kakor igår. Jättegoda!!!! Tack för receptet! Kram Ann

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben