Daimkakor med sötmandel

Serverar: 20 portioner

Dessa godisliknande favoritkakor fullständigt smälter i munnen. Muscovadosockret med sin härliga ton av mjölkkola gör kakan len och fin i smaken.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 75 g hackad sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 krm salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g daim, grovt krossad
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, mandel, strösocker, muscovadosocker, salt, mjöl, bakpulver och daimbitar. Blanda till sist i ägget.
    2. Arbeta ihop allt till en deg och forma den sedan till en rulle, ca 8 cm i diameter. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 15 minuter.
    3. Skär rullen i 20 skivor, ca 1 cm breda. Lägg degskivorna på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda kakorna 8-10 minuter eller tills de blivit ljusbruna i kanterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben