Daimtårta

Serverar: 8 portioner

Ytterligare en variant på en populär tårta. Fördubbla satsen till en långpanna, dela på mitten, fyll, lägg ihop och du har en tårta som räcker till många.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g mald mandel
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 4 dl grädde
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk socker
  • 1 påse krossade daimkulor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Rör ner mandeln blandad med bakpulvret. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och bred ut smeten.
    2. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa 4 dl grädde och blanda med kakao, socker och daimkross. Spara lite daimkross till dekoration. Bred gräddblandningen över bottnen.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben