Daimtårta

Serverar: 6-8 portioner

Frusen tårta passar perfekt på sommaren!

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 dl mald mandel
  • 1 msk mjöl
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Äggvitorna vispas hårt. Socker, mjöl och mandel vänds försiktigt ner. Smeten breds ut i smord pajform och gräddas i 150 grader cirka 45 min. Låt svalna.
    2. Äggulor och socker vispas hårt. Grädden vispas hårt. Vispade äggulorna blandas med den vispade grädden. Hackad dubbeldaim vänds ner.
    3. Slå fyllningen i pajfomen och frys minst 4 timmar innan servering.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben