Dajmglasstårta

Serverar: 6-8 portioner

Om du gillar dajm och glass, då älskar du denna tårta.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • Knappt 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 10 st digestivekex
  • 1 st Dubbeldajm (eller 2 enkla)
  • Instruktioner

    1. Dela gulor och vitor. Gulor och socker vispas. Rör ned creme fraiche.
    2. Vispa grädden hårt. Krossa dajmen och rör ned det i grädden. Blanda dajmgrädden med creme fraiche-röran.
    3. Vispa äggvitorna och vänd ner dem försiktigt.
    4. Smula kexen fint och strö hälften i en form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö över resten av smulorna. Ställ i frysen över natten.
    5. Tag fram en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben