Dajmglasstårta

Kungen bland alla dajmglasstårtor, prova och du kommer att göra den igen och igen.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • Glass
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl ljummet kaffe
  • 2 pkt dubbeldajm
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader, mal eller finhacka mandeln. Vispa vitorna til hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitan. Klä en form ca 24 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pappret ska gå strax över kanten på formen. Häll i marängsmeten i formen och grädda på nedersta falsen 50-60 min. Låt marängen svalna ordentligt i formen när den är klar.
    2. Vispa äggulorna och sockret till vitt skum i en skål. Finhacka dajmen och blanda det med kaffet. Vispa grädden och blanda ner det i äggskummet tillsammans med kaffedajmen. Häll glassmeten på den avsvalnade mandelmarängen och ställ i frysen minst 3 timmar.
    3. Garnera gärna underverket med riven choklad.
    4. Avnjut härligheten med välbehag i goda vänners lag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben