Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar

Serverar: 6 portioner

En läcker tårta med dajm och jordgubbar som är limesockrade. Fräsch och söt dessert.

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Philadelphiaost (naturell färskost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • 3 pkt dubbel dajm (110 g)
  • Sockerkaka (färdigköpt går bra)
  • 2 l färska jordgubbar
  • 2 st lime
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
    2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
    4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
    5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform. Först smet, sedan kaka, sedan kaka, sist smet.
    6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
    7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
    8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben