Dajmkladdkaka med björnbär och grädde

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Super god kladdkaka som passar utmärkt som dessert!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • Glasyr
  • 1,5 dl grädde
  • 1 stor dajmchokladkaka
  • 1 paket björnbär
  • Instruktioner

    1. Börja med att vispa ägg och socker lite lätt poröst. Tillsätt resten och rör ihop allt till en jämn smet. Smöra en springform med avtagbara kanter och häll sedan ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen. 175 º 15-20 minuter, det beror lite på ungnens kvallitet. Man vill ju den ska vara kladdig.
    2. Gör sedan glasyren: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen låt det sakta smälta. Häll glasyren över. Ställ i kylskåp till sen stelnat. Toppa med björnbär och grädde innan servering!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben