Dajmsås till glass

Serverar: 4-6 portioner

Enkelt, men farligt gott!

Ingredienser

  • 3 st paket dubbeldajm
  • 2 dl vispgrädde
  • glass
  • Instruktioner

    Häll grädden i en kastrull. Bryt 5 st av dajmbitarna i mindre bitar och låt smälta i grädden, som skall bli varm men inte koka. När allt har blandats, ställ undan kastrullen och låt blandningen svalna. Den tjocknar lite och blir mer kolaartad när den kallnar. Hacka den sjätte dajmbiten i småbitar. Skopa upp glass i portionsskålar (förslagsvis vaniljglass), häll över dajmsåsen och dekorera med dajmkross.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anmawa 21 augusti 2009

    Detta ska jag testa jag har ett liknande recept med toblerone istället. Men jag slänger i hela mängden toblerone på en gång. Återkommer med betyg när jag provat. Annika

    monicadanell 31 mars 2011

    låter mummigt med dajmsås till glass monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben