Davids sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Enkel och sååå god!

Ingredienser

  • 1 pkt ruccolasallad
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 1 pkt fetaost
  • 1 avocado
  • Kalamataoliver
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa socker (uteslut om du använder balsamvinäger)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skölj och slunga ruccolan så att den inte är för blöt, lägg den i en stor skål. Dela tomaterna, skiva gurkan, finhacka löken, skiva avocadon och lägg dem därefter i skålen. Smula eller tärna fetaosten och strö över salladen, tillsätt valfri mängd kalamataoliver. Blanda olja och vinäger i en burk, pressa i vitlök och krydda med socker, salt och peppar. Sätt på locket och skaka kraftigt så att dressingen tjocknar. Häll den sedan över salladen och blanda. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben