Serverar: 6 portioner
Fick receptet av en arbetskamrat. Nu kan jag äntligen göra goda köttbullar!
Koka upp vattnet med buljongtärningarna (ja, det ska vara 2-3 st till 1 dl) och slå den heta buljongen över ströbrödet, rör om tills det svalnat. Tillsätt då kryddorna sen grädde, ägg och lök, jag brukar ta både lök och lökpulver, lite av varje, smaksak. Rör om väl och blanda i färsen. Överarbeta inte färsen, fettet kryper då ut och köttbullarna blir torra. Blanda helst för hand. Trilla köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek i omgångar och efterstek endast några minuter i gryta. Det går också jättebra att steka på plåt i ugn 10-12 minuter 225 grader.
Det här var de godaste köttbullarna jag någonsin har ätit! Tack för ett kanonbra recept!
Gjorde de här köttbullarna idag och det var supergott, mums
Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!
Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!
Absolut supergoda! Äntligen fick man till goda köttbullar!
Det här var verkligen goda köttbullar. Har sparat receptet och ger fem poäng!