Delikatesspanna

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God kycklingrätt.

Ingredienser

  • 1 påse kycklingfilé
  • 1,8 kilo potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 3 tomater eller 1 ask körsbärstomater
  • 1 burk tärnad fetaost
  • Marinad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-1 ½ dl olivolja
  • 1-1 ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • Kall sås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2-4 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlök
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • Pressad lime
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och marinera över natten. Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen i en smord långpanna och ställ in i ugnen 10-15 minuter i 220 grader.
    2. Ta ut potatisen och lägg kycklingen inklusive marinadöverskottet på potatisen. Strimla paprikorna och löken och lägg detta på kycklingen. Skiva tomaterna (om det inte är körsbärstomater) och toppa med detta och fetaost. Ställ in i ugnen ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    4-6
    3

    Kommentarer (1)

    gosmamman 27 december 2009

    Jag hade förlagt mitt recept och blev glad när jag hittade rätt igen. Ibland har jag haft i morotsbitar, squasch och färska champinjoner också om vi blivit många. Lika gott då också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben