Grekisk delikatesspanna

Serverar: 6 portioner

Mycket mör och smakrik upplevelse.

Ingredienser

  • Marinad till fläskfilén
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-1 1/2 dl olivolja
  • 1-1 1/2 tsk sambal olek
  • 2 msk soya
  • 2 fläskfileer
  • 1,8 kg potatis i klyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • Skivade tomater
  • 1 burk fetaost
  • Kall sås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk majonäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • Lite pressad lime
  • Instruktioner

    1. Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natten.
    2. Smörj en långpanna och lägg på ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över .
    3. Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
    4. Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben