Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 20 minuter
Trevlig som bjudrätt då den ser väldigt fin ut att servera. Jättegod är den också!
Strimla fläskfilén. Pressa vitlöken och blanda med dom andra ingridienserna till marinaden. Lägg fläskfilen i marinaden och låt den ligga i ca. 6 timmar. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt eller långpanna med lite olja, salt och peppar. Ställ in den i ugnen 220 grader i 10 min. Strimla paprikorna och löken. Skär tomaterna i skivor. Ta ut potatisen efter 10 minuter och lägg på det marinerade köttet. Toppa sedan med paprika, lök och tomater. Ställ in den i ugnen igen i ca.30 min. Lägg då på fetaosten och in i ugnen igen i ca. 10 min. Blanda under tiden ihop den kalla såsen.
Super gott
Har nu avnjutit den här goda middagen. Den var super alltså. Jag använde som vanligt min varmluftsugn och då minskar tiden en hel del. Brydde mig inte om nån sås till. Räckte så bra med alla smaker som blev i pannan. Tack för ett gott recept..
Mycket god och uppskattad av gästerna! Lagom av allt :-))