Grekisk delikatesspanna

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Trevlig som bjudrätt då den ser väldigt fin ut att servera. Jättegod är den också!

Ingredienser

  • 1-2 fläskfiléer
  • 1,8 kg klyftpotatis
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • 3 tomater
  • 1 brk fetaost i kuber
  • Marinad till köttet
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 1-1,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • Kall sås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk majonäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salladskrydda
  • Lite pressad lime
  • Instruktioner

    Strimla fläskfilén. Pressa vitlöken och blanda med dom andra ingridienserna till marinaden. Lägg fläskfilen i marinaden och låt den ligga i ca. 6 timmar. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt eller långpanna med lite olja, salt och peppar. Ställ in den i ugnen 220 grader i 10 min. Strimla paprikorna och löken. Skär tomaterna i skivor. Ta ut potatisen efter 10 minuter och lägg på det marinerade köttet. Toppa sedan med paprika, lök och tomater. Ställ in den i ugnen igen i ca.30 min. Lägg då på fetaosten och in i ugnen igen i ca. 10 min. Blanda under tiden ihop den kalla såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Camilla80 4 maj 2008

    Super gott

    farmoringer 14 mars 2009

    Har nu avnjutit den här goda middagen. Den var super alltså. Jag använde som vanligt min varmluftsugn och då minskar tiden en hel del. Brydde mig inte om nån sås till. Räckte så bra med alla smaker som blev i pannan. Tack för ett gott recept..

    vanillalover 25 november 2010

    Mycket god och uppskattad av gästerna! Lagom av allt :-))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben