Grekisk delikatesspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Måste tipsa om denna suveräna bjudrätt.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 1,8 kg potatis, i klyftor
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 tomater
  • 1 burk fetaost i kuber
  • Marinad till fläskfilen
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-1½ dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1-1½ tsk sambal oelek
  • Kall sås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk majonnäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • Lite pressad lime
  • Instruktioner

    1. Strimla fläskfiléerna. Blanda ihop marinaden och lägg ner köttet. Ställ i kylskåp och låt marinera över natten.
    2. Smörj en långpanna och lägg i potatisklyftorna som ska täcka botten. Salta och ställ in potatisen i ugnen, 200 grader, i 10-15 min. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden,1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1gul lök i strimlor. Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. Sätt in i ugen igen, ca 30-40 min
    3. Blanda ihop den kalla såsen och bjud den tillsammans med en vanlig sallad till delikatesspannan.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    svensbyn 31 maj 2008

    Den är super god!

    NinaGustafsson 19 januari 2009

    Detta är verkligen gott:)

    britte 3 november 2012

    Jättegott, och ännu godare med kyckling enligt min smak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben