Den bästa pastasalladen

Serverar: 4 portioner

den är så god enligt mig

Ingredienser

  • 300 g små pastasnäckor
  • 2 vitlöksklyftor , oskalade
  • 300 g gula körsbärstomater
  • 300 g röda körsbärstomater
  • 1 näve svart oliver m . kärna
  • 2 msk gräslök
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 halv gurka
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 7 msk olivolja (extra jungfru-)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 mozzarellaostar
  • Instruktioner

    1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och vitlöksklyftorna. Koka pastan tills den är knappt färdig. Häll upp den i en skål. Krossa och kärna ur oliverna och hacka dem. Hacka tomaterna, gräslöken, basilikan och gurkan rätt fint och blanda med pastan.
    2. Kläm vitlöksklyftorna ur skalet och mosa dem med lite salt. Lägg dem i en skål, häll i vinäger, olja, salt och peppar. Blanda och ringla över salladen. Skär mozzarellan i 4 bitar och blanda ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vi 27 juni 2010

    Min älsklingspastasallad! Vår familj har gjort den otroligt många gånger, vi hittade den på svt.se från början. Vad bra att du har lagt upp den så fler kan få ta del av den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben