Den godaste korvgratängen

Serverar: 4 portioner

God och lättlagad variation på falukorv. Cottage Pie tillagad på falukorv.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 kg potatis
  • 30 g svenskt Smör
  • 1-2 dl mjölk 3%
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, hackad
  • Instruktioner

    Ugn 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa genom en potatispress eller stöt med en potatisstöt. Klicka ner smöret, mjölken och äggulorna. Vispa slätt med en elvisp. Skär falukorven i strimlor och fräs i en klick smör. Slå över grädde och passerade tomater. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och lägg i korven. Klicka över moset och gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med hackad persilja. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    5
    20 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben