Den ultimata rabarberpajen

Den i särklass godaste rabarberpaj jag någonsin ätit. Variera med glass, vispad grädde eller vaniljsås, helst den du gör själv med äkta vanilj.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca ½ kg rabarber i tunna skivor
  • 2 gröna äpplen skurna i bitar
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 3-4 stjärnanisar
  • ½ vaniljstång
  • Mandelsmet
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 hg mald mandel
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Gör degen och tryck ut den i en pajform, förgrädda den i 200 grader i 15 minuter.
    2. Koka rabarber, äpple och socker till ett mos, tillsätt ev vatten. Låt anisen och vaniljstången koka med i moset.
    3. Häll smeten i pajskalet och gör mandelsmeten. Tag bort anisen och vaniljstången först.
    4. Smält smöret, blanda ner socker och mandel och äggulor. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
    5. Bred mandelsmeten över pajen och grädda den i 200 grader i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    pihal 4 maj 2011

    Gjorde din rabarberpaj i dag med lite förändringrar, hade inte någon vaniljstång hemma så jag la i kanelstång istället, bytte även mandeln mot pistagenötter men det blev gott det med. Jag ger den en fyra i betyg. Mvh pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben