Den ultimata rabarberpajen
Den i särklass godaste rabarberpaj jag någonsin ätit. Variera med glass, vispad grädde eller vaniljsås, helst den du gör själv med äkta vanilj.
Ingredienser
Deg
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
Ca ½ kg rabarber i tunna skivor
2 gröna äpplen skurna i bitar
1 1/4 dl socker
2 msk vatten
3-4 stjärnanisar
½ vaniljstång
Mandelsmet
100 g smör
1 dl socker
1 hg mald mandel
2 äggulor
2 äggvitor
Instruktioner
- Gör degen och tryck ut den i en pajform, förgrädda den i 200 grader i 15 minuter.
- Koka rabarber, äpple och socker till ett mos, tillsätt ev vatten. Låt anisen och vaniljstången koka med i moset.
- Häll smeten i pajskalet och gör mandelsmeten. Tag bort anisen och vaniljstången först.
- Smält smöret, blanda ner socker och mandel och äggulor. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
- Bred mandelsmeten över pajen och grädda den i 200 grader i ca 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde din rabarberpaj i dag med lite förändringrar, hade inte någon vaniljstång hemma så jag la i kanelstång istället, bytte även mandeln mot pistagenötter men det blev gott det med. Jag ger den en fyra i betyg. Mvh pia