Dessertkaka med kaffegelé

Serverar: 8-10 portioner

mmmm

Ingredienser

  • Botten
  • 75-100 g smält smör eller margarin
  • 5 dl krossade cornflakes
  • 2 dl hackade nötter, valfri sort
  • 2 dl daimkulor eller hackad daim
  • 1 dl Dansukker Råsocker Flor
  • Fyllning
  • 8 dl grädde
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 5 msk konjak
  • Gelé
  • 5 dl starkt kaffe
  • 3 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till bottnen i en skål. Tryck därefter ut blandningen i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kylskåp för att stelna.
    2. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan det hälls upp i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
    3. Blanda kaffe och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen på kakan. Ställ i kylskåp till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben