Dessertkaka med blåbär och hallon

Serverar: 4 portioner

Dessert och kaka i en samma kaka. Mums!

Ingredienser

  • 1/2 dl oskållad sötmandel, hasselnötter eller solroskärnor
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl lättströ
  • 1 burk mager kesella färskost, 250 g (1% fett)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering
  • Färska eller frysta bär, ca 200 g
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Hacka mandeln eller de uppräknade alternativen. Vispa äggen med salt och sötningsmedel och blanda med hacket och kesellan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i ca 25 minuter och servera kakan lätt avsvalnad med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben