Trifle med hallon och blåbär

Serverar: 10 portioner

Mmm..så gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 1 sockerkaka, ca 300g
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk ljus rom
  • Yoghurtfyllning
  • 4 dl yoghurt
  • 1 msk socker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Topping
  • 5 dl grädde, vispad
  • 1 msk flytande honung
  • 4 passionsfrukter, urskrapde kärnor
  • Instruktioner

    1. Dela sockerkakan i ca 12-16 tunna skivor. Värm hallon, blåbär, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Spara gärna lite av bären till garnering.
    2. Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna. Fördela romen över bottnen.
    3. Yoghurtfyllning Blanda yoghurten med socker och vaniljfrön.
    4. Skeda yoghurten över sockerkaksbitarna i botten. Vispa grädden och lägg den över yoghurten. Ringla över lite flytande honung och garnera med passionsfrukt och eventuella hallon och blåbär.
    5. Trifle går lika bra att göra i en stor skål eller fördelad i portionsskålar eller glas

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    senapssill 10 september 2008

    Jätte gott!! Alla som smakade ville ha receptet! :) Jag gjorde allt i en stor glasskål o den blev verkligen vacker! Gjorde dock några små förändringar; jag vispade grädden ganska hård o blandade ihop med en färdigköpt vaniljyoghurt istället för o lägga grädden försig ovanpå + att jag skippade houngen, det kändes för sliskigt att ha! blev kanon!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben