Hallon och blåbär i kaffecréme

Serverar: 4-6 portioner

Så härligt gott!

Ingredienser

  • 3 tsk nescafé
  • 1 msk vatten
  • 6 dl hallon och blåbär (alt. körsbär eller björnbär)
  • 2 ägg
  • 1/2 krm salt
  • 3 msk Dansukker Florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lös upp kaffepulvret i 1 msk kokande vatten. Låt svalna.
    2. Rensa och skölj bären. Fördela dem i fyra dessertskålar.
    3. Dela äggen och vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Vispa gulorna och florsockret pösigt i en annan skål.
    4. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda i det avsvalnade kaffet. Vänd ner grädden och äggviteskummt i äggulesmeten. Fördela kaffecrémen över bären och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben