Dessertpaj med körsbärsmarmelad

Serverar: 4-6 portioner

Mmmm, så gott!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 krm bakpulver
  • 1-2 msk mjölk
  • 250 g körsbärsmarmelad (gärna hemgjord) eller annan marmelad, alt. fast sylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, socker, ägg, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt mjöl och mjölk, blanda hastigt ihop till en smidig deg (degen kan blandas i matberedare).
    3. Mjöla en arbetsyta och kavla ut degen till en rundel som passar en ugnsform som är 24 cm i diameter. Spara lite av degen för att göra ett galler som dekoration överst på pajen.
    4. Lyft över degplattan till ugnsformen och tryck ut degen i formens botten och upp mot kanterna. Fördela marmeladen jämnt i pajbotten.
    5. Kavla ut den sparade degen och gör remsor med en degsporre eller kniv. Lägg dem som ett galler på pajen.
    6. Grädda pajen i nedersta delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt pajen svalna lite.
    7. Pajen kan serveras ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben