Dessertsoppa Aurora med vaniljglass

Serverar: 6 portioner

En julröd soppa med len vaniljglass smakar ljuvligt tillsammans.

Ingredienser

  • Glass
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • Soppa
  • 375 g djupfrysta jordgubbar
  • 375 g djupfrysta hallon
  • 1 banan
  • 2 dl vatten
  • Florsocker med citronsmak efter smak
  • Garnering
  • 2-3 kiwifrukter
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen. Rör ner dem i äggsmeten.
    2. Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Täck med lock eller folie. Ställ i frysen minst 4 timmar.
    3. Tina bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med skivad banan och vatten. Mixa det.
    4. Passera soppan genom en sil. Tillsätt florsocker efter smak. Ställ soppan kallt tills den ska serveras.
    5. Ta fram glassen 15 minuter innan den ska serveras. Fördela soppan i 6 djupa tallrikar. Lägg en kula glass i varje och garnera med skivad kiwi och eventuellt lite citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben