Det här är en choklad på choklad, en riktigt mäktig tårta! Men också försvinnande god. Grädda bottnarna i två formar så blir det enklare att montera tårtan.
Tårtan är glutenfri.
Ingredienser
Tårtbotten, 2 stycken
100 g rismjöl
180 g maizena
100 g majsmjöl
100 g kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
450 g socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 g filmjölk
200 g neutral olja
100 g hett vatten
Olja till formarna
Glasyr
200 g mörk choklad
2200 g mjölkchoklad
300 g vispgrädde
300 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt ägg, filmjölk och olja och vispa till en slät smet.
Tillsätt det heta vattnet under vispning och vispa ett par minuter.
- Häll smeten i två formar, ca 22-24 cm i diameter, smorda med olja. Grädda i 40 minuter. Låt bottnarna svalna.
- Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör runt tills det har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa chokladkrämen med elvisp eller i maskin. Tillsätt smöret i små bitar tills du har en krämig och luftig glasyr.
- Fördela 1/3 av glasyren mellan bottnarna och spackla resten utanpå tårtan.
Liknande recept
Kommentarer (0)