Devil´s Food Cake

Serverar: 12 portioner

Det här är en choklad på choklad, en riktigt mäktig tårta! Men också försvinnande god. Grädda bottnarna i två formar så blir det enklare att montera tårtan. Tårtan är glutenfri.

Ingredienser

  • Tårtbotten, 2 stycken
  • 100 g rismjöl
  • 180 g maizena
  • 100 g majsmjöl
  • 100 g kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 450 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 200 g filmjölk
  • 200 g neutral olja
  • 100 g hett vatten
  • Olja till formarna
  • Glasyr
  • 200 g mörk choklad
  • 2200 g mjölkchoklad
  • 300 g vispgrädde
  • 300 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt ägg, filmjölk och olja och vispa till en slät smet. Tillsätt det heta vattnet under vispning och vispa ett par minuter.
    3. Häll smeten i två formar, ca 22-24 cm i diameter, smorda med olja. Grädda i 40 minuter. Låt bottnarna svalna.
    4. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör runt tills det har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
    5. Vispa chokladkrämen med elvisp eller i maskin. Tillsätt smöret i små bitar tills du har en krämig och luftig glasyr.
    6. Fördela 1/3 av glasyren mellan bottnarna och spackla resten utanpå tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben