Devils food Chocolate cake

Serverar: 20 portioner

Ljuvligt god chokladkaka, som smakar väldigt mycket choklad!

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 gr margarin
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mjölk
  • 200 gr mörk choklad
  • Chokladglasyr
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 gr mörk kvalitetschoklad 70%
  • 1 tsk margarin
  • Granatäpple kärnor
  • Instruktioner

    1. Kakan: Vispa smör, socker och sirap så det blir krämigt. Rör ner äggulorna i krämen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt. Mjölken och mjölblandningen blandas sedan ner i krämen. Smält chokladen i vattenbad, rör sedan ner i smeten. Fördela smeten över 3 smörade teflon-kakformar med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 15 minuter.
    2. Chokladglasyr: Koka upp grädden och ta av den från värmen. Hacka chokladen och rör ner chokladen och smöret i grädden.
    3. Kaka och glasyr: Lägg första kakan uppochner på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten. Upprepa proceduren och täck topplagret med galsyr, använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks. Toppa kakan med granatäppel-kärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LeyKay 2 april 2010

    Hej är nån som vet om man kan baka en Devils Food Cake en form i taget i ugnen? Min ugn är en standard ugn och får inte plats med 3 telfon formar förresten har man 3 lika stora teflon formar hemma? Inte jag iallafall.

    Eveliinaa 11 april 2011

    Det går nog att grädda dom efter varandra eftersom dom ändå ska svalna innan man har på glasyren! :)

    prixie 23 oktober 2011

    En av de godast choklad kakor jag ätit!!! Jag gjorde en smet på 2/3 och den fick plats i min form. Sedan delade jag den på mitten så det blev som två bottnar, när den kallnat la jag glasyren både emellan och på. Jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben