Devil´s food muffins

Serverar: 6-8 portioner

Saftiga muffins med en härlig chokladfrosting. Dessa muffins görs helt utan vetemjöl och vanligt socker. Passar perfekt till glutenintoleranta eller de som äter efter någon speciell diet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 5 msk sötströ
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 50 g smör, smält
  • 6 msk vispgrädde
  • Frosting
  • 30 g smör
  • 40 g mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 80 g mascarponeost
  • 2 msk sötströ
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggsmeten. Vispa ner smält smör och grädde till en slät smet.
    3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt dem kallna på ett galler.
    4. Frosting: Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt mascarpone och sötströ. Rör ihop allt till en slät kräm.
    5. Spritsa frostingen på muffinsarna och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben