Dianas sockerbitar

Tid: 20 minuter

Innehåller ingen grädde eller smör, man kan byta ut en del av florsocket med kakaopulver inte dumt det heller

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 4-5 droppar pepparmyntsolja
  • Ca 5 dl siktat florsocker
  • Ev 50 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda äggvitan med pepparmyntsdropparna och vispa kraftigt med elvisp.
    2. Häll under vispningen ner det siktade florsockret skedvis. Fortsätt vispa tills du får en stel men fortfarande formbar massa.
    3. Kavla ut massan med en brödkavel ca 2 cm tjock rektangel. Skär sockermassan i tärningar låt torka på smörpapper.
    4. Smält blockchokladen i vattenbad, doppa de torkade sockerbitarna till hälften. Förvara svalt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben